AKÇAKOCA GEZİLECEK YERLER
Akçakoca ve çevresinde görebileceğiniz ve gezebileceğiniz yerler hakkında kısaca bilgileri aşağıda bulabilirsiniz ..
AKÇAKOCA CENEVİZ KALESİ MESİRE ALANI
Akçakoca şehir merkezine 3 km mesafede olan Ceneviz Kalesi tarih ve doğayı birarada yaşayabileceğiniz bir yer.Aynı zamanda Akçakoca’nın mavi bayraklı plajı ve mesire alanı olarak bilinen Akçakoca Ceneviz Kalesi, manzarasından ve doğasından da keyif alacağınız tarihi bir yerdir. Deniz tarafındaki duvarları tamamen yıkılmış olan kalenin içinde bir su sanrıcı bulunur.
FAKILLI MAĞARASI
Akçakoca şehir merkezine 8 km mesafededir.Fakıllı mağarasının uzunluğu 1012mt uzunluğundadır.Mağaranın 350 mt lik kısmı ziyarete açıktır ve damlataş bakımından oldukça zengin bir mağaradır.
AKTAŞ ŞELALESİ
Aktaş şelalesi Akçakoca şehir merkezine 11 km mesafededir. Doğası ve yeşilliği ile Akçakocada görülmesi gereken yerlerden biridir.
ACARLAR LANGOZ GÖLÜ
Acarlar Langoz Gölü görülmesi gereken çok keyifli yerlerden bir tanesi. Akçakoca’ya olan uzaklığı yaklaşık 80 km’dir.
Acarlar Gölü Longoz Ormanı 25.06.1998/6526 sayılı Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile 1.derece doğal sit alanıdır.Koruma bölgesi içinde bulunan Acarlar Longozu , yaz aylarında kurumakta ,kışın ise su birikintisi ile oluşmaktadır.
Longozun çevresi bütünüyle dişbudak ormanlarıyla çevrilidir ve bu ağaçlar yer yer gölün bataklık kesimlerine sokulmaktadır.Buralarda sülün ,çulluk ve yaban ördeği gibi hayvanlar yaşamakta ve tatlı su balığı avcılığı yapılmaktadır.Longozdan çıkan balık türleri; yayın,kızıl kanat,sazan,turna,oklama denilen bunların dışında birçok balık çeşidi vardır. Su lalesi, nilüfer, su menkşeleri adete gölü süslemişlerdir.Tekne ve su bisikleti turları vardır, Yeme içme- piknik alanları mevcuttur. Göl boyu yürüyüş parkuru vardır. Çok keyif alacağınız Acarlar Langozu Dünyada 2.dir.
KURUGÖL KANYONU
Akçakoca şehir merkezine 14 km mesafededir. Kurugöl Köyüne çıktığınızda Akçakoca, Karasu, Kocaali, Kdz Ereğli ve Alaplı bölgeleri seyirlik olacaktır.Bol oksijenli havası ve asırlık kayın ağaçlarıyla doğa ve yürüyüş severlerin ziyaret edebileceği bir yerdir.
CUMAYANI
Akçakoca şehir merkezine 3 km uzaklıktadır. Arabacı köyü yolu üzerindedir. Selçuklulardan kalma tarihi hamam kalıntısı ile cami mevcuttur. Asırlık çınar ağaçları, evliya Ahmet dede türbeside bulunan Cumayanında piknik yapabilir berrak akan derenin yanında kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
SARI YAYLA ŞELALESİ
Akçakoca’ya 10 km mesafede olan Sarı Yayla Şelalesi berrak akan suyu ile yeşillik arasında güzel bir doğa yürüyüşü sunar sizlere.
TOPUK YAYLASI
Topuk Yaylası, Düzcenin Kaynaşlı ilçesi sınırlarında bulunan Fenerbahçe Spor Kulubü Kamp ve Dinlenme tesisidir. 25 yıllığına Fenerbahçeye aittir. Akçakocaya olan mesafesi 67 km dir. Doğası ve konumundan çok keyif alacağınız bir yer.
MELEN ÇAYI ( RAFTİNG )
Melen Çayı ismini içinden geçtiği Melen köyünden alır. Geçen yıllarda İstanbulda yaşanmış olan kuraklığa çözüm olarak su ihtiyacına destekte bulunmuş olan Melen Çayı, bu sayede Türkiye tarafından da tanınmış bir köydür.Koacaali ilçesine bağlıdır. Marmara-Trakya-Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’i de içine alan çok geniş bir bölgenin rafting yapılabilen tek akarsuyudur. Akçakoca’ya olan mesafesi yaklaşık 17 km’dir.
EFTENİ GÖLÜ ( Kuş Gözlemciliği )
Akçakocanın Düzce iline bağlı olan Efteni Gölü göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan bünyesinde 35 tanesi kalıcı toplam 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapar. Düzcenin Gölyaka ilçesine 2 km mesafede olup Akçakoca’ya yaklaşık 60 km uzaklıktadır.
MEHMET ARİF KÖŞKÜ ve AKÇAKOCA TARİHİ EVLERİ
Akçakoca’nın Osmaniye mahallesinde bulunan 100 yıllık tarihi olan Mehmet Arif Köşk’ü Akçakoca’nın kültür örf ve adetini yansıtmaktadır.Günümüzde Mehmet Arif Bey’in aile biriylerinin yaşadığı konak yeşil panjurlu dış cephesi beyaz 28 odadan oluşmaktadır. Ereğli Akçakoca bölgesinin en zengin ailelerinden olan Mehmet Arif Bey Atatürk’ün Kurtuluş savaşı yıllarında çalışma arkadaşı olarakta bilinmektedir.
GÜZELDERE ŞELALESİ
Adını Güzeldere Köyünden alır.Akçakoca’ya olan uzaklığı yaklaşık 65 km’dir. Toplam akımı 130 metre olan şelale tamamen doğal bir ortamda bulunmaktadır. Su ve kuş sesleri yükselir. Güzeldere Şelalesi Orman Bakanlığı Milli Parklar ev Av-Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ‘’Orman İçi Dinlenme Yeri’’ olarak tescil edilmiştir.Piknik ve mesire alanında yeme içme tesisi mevcuttur.Tüm yorgunluğunuzu atabileceğiniz doğanın içindedir.
YIĞILCA
Akçakoca’ya uzaklığı 55 km olan Yığılca, Hasanlar Barajı , Yoğunpelit ve Saklıkent Şelaleri, Gökçeağaç ve Sarıkaya Mağaralarına sahip doğanın içinden bir yerdir. Yedigöller parkına 35 km mesafededir.
YEDİGÖLLER
Akçakoca tatilinizde kendinize Yedigölleri görme fırsatı da yaratabilirsiniz. Akçakoca’ya yaklaşık uzaklığı 129 km’dir (2saat).Yedigöller Milli Parkı 1.623 ha’lık alana sahiptir.Batı Karadenizin oldukça engebeli bir mevkiinde yer alan irili ufaklı 7 adet doğa harikası heyelan gölleri, zengin bitki örtüsü vardır. Yedigöller Milli Parkı, kampçılık, piknik gibi uğraşıların yanında bitki,yosun, balıklar ve mantarlarla ilgili gözlem yapabileceğiniz aynı zamanda fotoğrafçılık ve resim hobinizi de geliştirebileceğiniz zengin peyzaj güzellikleri sunmaktadır.
SAMANDERE ŞELALESİ
Akçakoca’ya yaklaşık 60 km civarında bulunan Samandere Şelalesi doğal oluşum özellikleriyle ‘’Tabiat Anıtı’’ olarak tescil edilmiştir.Koruma altına alınan şelalenin zengin bitki örtüsüyle buluştuğu yerde piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle güzel bir gün geçireceğiniz yerler arasındadır.
KONURALP
Konuralp Akçakoca’nın ili olan Düzceye ait antik bir beldedir. Düzce-Akçakoca yolu üzeri D100 karayolu iç içedir.Konuralp’in tarihi zengiliğini gösteren en önemli kalıntısı tiyatrosudur. M.S 1.Y.Y kadar yöreye hakim olan Roma İmparatorluğu-Prusias döneminin yansımalarının en canlı eserler arasındadır.Surlar, su kemerleri, mozaikler, lahit-mezar stelleri ve heykel kaideleri önemli tarihi eserlerindendir.
KDZ EREĞLİ
Akçakoca’ya 38 km uzaklıkta olan Zonguldak iline bağlı bir ilçedir. Kdz Ereğli diyince akla çilek, taş kömürü ve Erdemir gelir. Sınırları boyunca 80km’lik kıyı şeride sahiptir.
Karadeniz Ereğli’de her yıl 18 Haziran'da Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Festivali, temmuz ayının ilk haftası Uluslararası "Sevgi Barış Dostluk" Kültür ve Sanat Festivali ve aralık ayı içerisinde Hamsi Festivali düzenlenmektedir Akçakoca tatilinizde Ereğli’de bulunma fırsatınız olursa sahil şeridinde yürüyüş yapıp osmanlı çileği reçeli alabilir mevsiminde iseniz taze kokulu çileğinden de tadabilirsiniz.
CEHENNEMAĞZI MAĞARALARI
Kdz.Ereğli de bulunan Cehennemağzı mağaraları Akçakoca’ya 40 km mesafededir.Yunan Mitolojisinde güç tanrısı Heracles´in (Herkül) yeryüzündeki 12. ve son görevini gerçekleştirdiği mekan olan Cehennemağzı Mağarası, Hades´in Ölüler Ülkesi olarak anılır. Cehennem Köpeği Kerberus´u yeryüzüne çıkarmak olan Heracles, Argonotlar´ın Altın Postu bulmak amacı ile çıktığı sefere katılarak Karadeniz Ereğli´ye gelmiş, Hermes ve Athena´nın desteklerini alarak bu önemli görevini tamamlamıştır. Görevi gerçekleştirdiği yer de Cehennemağzı Mağaralarından biri olan Hades Mağarasıdır. Halk arasında Herkül, Koca Yusuf, Dımdım olarak da anılan bu Mağaranın büyük bölümü su ile kaplıdır. Yamaç üzerinde bulunan Mağaraya dar bir geçit ve dik bir merdivenden inildiğinde otantik bir görüntü ile karşılaşılır. Özellikle suyun alt kısmında verilen ışıklandırma sayesinde çok hoş bir manzara oluşmaktadır. Cehennemağzı Mağaralarının en genişi olan Ayazma Mağarasının zemini diğer iki mağaranın su sarnıcı olarak kullanılmıştır. Günümüzde muhteşem akustiğe sahip bu mekanda konser ve dinletiler gerçekleştirilmektedir.